מהו העונש על חילול יום טוב / מתי יושבים בסוכה

1 – הרב מה זה 5 מיני דגן שאותם חייבים לאכול בסוכה?
2 – מהתורה כמה ימים חייבים לשבת בסוכה?
3 – מי שמחלל שבת עובר על סקילה, מי שמחלל את החג על מה עובר?
ובכן כשהיום אין בית דין אז ממי יקבל סקילה?

תשובה:

שלום רב,

1. חמשת מיני דגן שאותם אם אוכלים חייבים לאכול בסוכה (עם ברכה – במדה שאוכלים כמות מסויימת). הם חמשת מיני דגן שמברכים עליהם בורא מיני מזונות (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמין).

2. "בסוכות תשבו שבעת ימים כל האזרח בישראל ישבו בסוכות". כך הוא לשון הפסוק בפרשת אמור (ויקרא פרק כג פסוק מב)

3. המעושה במלאכה במזיד בשבת חייב סקילה. ביום טוב זה איסור לאו, וחייב מלקות. (ביום הכיפורים חייב כרת). היום שאין לנו סנהדרין, ואין לנו בין דין סמוכים, לא ניתן להעניש אדם העובר עבירה. סנהדרין יחודש בביאת המשיח ובניית בית המקדש לה אנו מייחלים בקרוב.