למה לא ללבוש הרבה ציציות?

למה חרדים לדבר השם לא הולכים עם 2-3 ציציות, חוץ מגדולי הדור כמו הרב פנחס שיינברג?
הרי כל אחת זה מצווה בנפרד (ואין לה קץ על כל רגע ורגע שהולכים איתה).

תשובה:

שלום רב

כשאתה אומר גדולי הדור כמו הרב שיינברג יש בזה משהו מטעה… כאילו יש עוד הרבה גדולי הדור שנהגו בכך כמוהו ובמקרה זרקת את השם הזה… אבל האמת היא שהוא יחיד במנהגו זה וגם לא פירש מעולם את טעמו גם לא לתלמידיו הקרובים, וכנראה שגדולי הדור סברו שיש לנו להתמקד במה שאנחנו חייבים לעשות, ולא בדברים אלו שהם תוספת, ומי יתן ונזכה להגיע לקיים חלק ממה שאנחנו מחוייבים כהלכה.

חג שמח