שינוי מקום בברכות / טבילת כלי פלסטיק

שלום כבוד הרב ושנה טובה ומאושרת בכל מכל כל

אני רוצה לוודא

דוגמה לסיטואציה: אני שותה, לא מכוון שאני אוכל לשתות את השתייה בכל מקום שאלך אליו, אך אני בתוך בית. אז הולך, מסתובב.
האם מותר לי לחזור לשתות אם שכחתי את השתייה בחדר, הלכתי לסלון וחזרתי?
אם כן, האם מותר לי לקחת את השתייה איתי?

בנוסף, אם אני נכנס מחילה מכבודך להתפנות ושוכח שמחכה לי שתייה, ונגיד עבר זמן של 20 דקות פלוס
צריך לברך ברכה ראשונה? (הבנתי היא שלא צריך)

בנוסף, בעבר אמר לי כאן כבוד הרב שלהלכה צריך לטבול כלי פלסטיק. ברוך השם הטבלנו חלק מהכלים, אך את האוכל אמא היקרה שמה אותו בכלי אחסון פלסטיק. האם אני אוכל לאכול ממנו בדיעבד? ולכתחילה?

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

אף שיש שסברו ששינוי מקום מחדר לחדר באותו בית נחשב כהיסח הדעת להלכה אנחנו פוסקים שכל הבית נחשב מקום אחד. במקרה שנכנסת לשירותים או פנית לכל עיסוק אחר שהשכיח ממך לגמרי שהיית באמצע שתייה ואתה כבר עמוק באותו ענין, לכאורה כן צריך לחזור ולברך.

טבילת כלי פלסטיק היא מחלוקת בין אחרוני זמנינו ולחומרא בעלמא יש לטובלם והמיקל שלא לטובלם יש לו על מי לסמוך כפי שכתבנו כאן, כך שבשעת הצורך כדיש כלי פלסטיק בבית שאינו טבול ולא ניתן כרגע להשתמש בכלי אחר ניתן להשתמש בו אף לכתחילה.