צום יום כיפור לאדם עם חום גבוה

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי צום יום הכיפורים החל עלינו בע״ה מחר. אינני יודעת כיצד עלי לנהוג לגבי הצום, האם לצום או לא, או שבדרך אחרת אשמח לקבל הכוונה. אני מיום ראשון שהיה אני חולה בשפעת חמורה מאוד הכוללת את כל התסמינים של השפעת חמישה ימים שאני מרותקת למיטה וללא אוכל. הרגע המצב קצת יותר טוב ברוך ה׳ אך עדיין עם גרון מאוד נפוח עם חום ובצקות באוזניים, גם עדיין חלשה כיוון שאני גם בלי אוכל כל השבוע. בנוסף אני שותה כדורי אוגמנטין פעמיים ביום שאסור לי להפסיק אותם ואני חייבת לאכול מעט לפני שאני בולעת אותם כי הם כדורים מאוד חזקים ועלולים לגרום לעיוותים בבטן.השאלה שלי מה עלי לעשות?! אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי או להפנות אותי למישהו שיוכל לעזור לי. תודה ובברכת חתימה טובה וצום מועיל.

תשובה:

שלום רב

ראשית איחולי שעד הצום הרגשתך תשתפר מאוד ותוכלי לצום בנקל ללא חשש.

אם יש חום גבוה [39 מעלות, ובצירוף הרגשה רעה מאוד גם 38.5] יש לשתות לשיעורין, כלומר 35 סמ"ק כל 10 דק'. כמו כן אם יש הרגשה כללית גרועה הקרובה לעילפון יש להפסיק את הצום מיד. לגבי האוגמנטין,כיון שמדובר בשני כדורים ליום בלבד, אין כאן אלא כדור אחד במהלך יום הכיפורים, כיון שניתן לקחת אחד מיד לפני כניסת הצום ואחד בצאתו, מאותו כדור בודד שתקחי בבוקר לא יארע נזק, אפשר גם לדלג עליו.

גמר חתימה טובה!