מה מדליקים קודם נר נשמה או נר של שבת ויום כיפור

שלום לכבוד הרב

אני אמנם חילונית לגמרי ולרוב לא צמה בכיפור
אך השנה החלטתי לצום

היום קיבלתי את הוסת החודשית
ומחר בערב צום הכיפורים

האם ישנה איזושהי מניעה לצום בזמן שכזה?

האם אעשה בעצם עבירה אם אצום כך?

עוד שאלה בנוסף לגבי הדלקת נר נשמה בבית

האם את נרות הנשמה מדליקים לאחר הדלקת נרות השבת או לפני?

ומה מברכים בבקשה?.

בבקשה בבקשה זה דחוף כי מחר כיפור

תודה רבה לכבוד הרב על תשובתו המהירה בבקשה כדי שאדע מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

ממש אין כל קשר בין הוסת החודשים לצום יום הכיפורים. כל יהודי ויהודיה מחוייבים לצום ביום הכיפורים, זו מצווה חשובה ביותר. וברוך ה' שזכית לקיים מצווה זו.

לגבי שאלתך איזה נר מדליקים קודם. קודם מדליקים נר נשמה, ואח"כ נר של שבת. (אגב, גם אם יום כיפור לא היה יוצא בשבת מדליקים נר של יום כיפור בדיוק כמו בכל שבת).

על נר נשמחה כמובן לא מברכים כלום. על נר של שבת ויום כיפור מברכים: ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו להדליק נר של שבת ויום הכיפורים.