אכילה לשיעורין בחולה ביום כיפור

כתבתי לכם על אמי שסובלת מלחץ דם ודלקת בקיבה ויש לה קוצב לב , אמרתם שהיא פטורה מלצום, האם היא יכולה לאכול כרגיל או עפ"י שיעורים ? ומה הם השיעורים לאכילה ולשתייה ?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש להתייעץ עם הרופא המטפל, בדרך כלל מספיק שיעורים. השיעורים הם 35 סמ"ק אוכל ו35 סמ"ק שתייה פעם בעשר דק' [אין צורך להפסיק בין אכילה לשתייה כיון שהם אינם מצטרפים]. חצי ביסקויט פתיבר הוא בדרך כלל בסדר. את השתייה כדאי לקחת מיץ ענבים טבעי 100% זה מזין את הגוף. יש להכין כוסית מדידה לפני החג. תמדוד מים במזרק ותשים בכוס, וכשתגיע לשיעור הראוי תסמן עם לורד את המקום ועד שם ניתן למלאות במהלך החג. כדאי שתשתה החל מהבוקר לפחות ליטר.

העיקר לא להתעצל, לשתות כל 10 דקות!!!

גמר חתימה טובה