צום יום כיפור לאחר ניתוח להצרת קיבה

שלום רב
אני כחודשיים לאחר ניתוח קיצור קיבה
ראיתי פה שכבר ביצעו שאלת רב בנוגע לזה וידוע שזה זמן רב לאחר ניתוח אבל הרפואה מתקדמת ודווקא ההחלמה בניתוח כזה לוקחת כעד חצי שנה
קשה לאכול יותר מ50 גרם מנה וחייב לאכול כל שלוש שעות כדי למנוע כאב/ התעלפויות האם עדיין יש חובת צום במקרה כזה?

תשובה:

שלום רב,

אכן שאלה זו נשאלה אתמול או שלשום. ראה כאן בתגובות. כפי שכתבתי. אתמול שמעתי רופא בכיר (ד"ר מונטר) בכנס רפואה והלכה לקראת צום יום כיפור, שנשאל בענין אדם המחלים מניתוח להצרת קיבה. והשיב, כי צום לא משפיע או יוצר נזק לאדם כזה. אם אדם כזה מכין את עצמו טוב לצום, אין לו בעיה לצום יותר מכל אדם אחר. הוא אמר זאת בצורה החלטית. אמנם הוסיף, כי אם החולה מקיא יותר מדאי, או שרמת הסוכר שלו ירדה בצורה משמעותית (אירוע נדיר), אפשר לאכול.

כמו כן, ברור, שאם הניתוח היה ממש סמוך ליום כיפור, עדיין ודאי שהוא מוגדר כחולה שחייב להחלים מהניתוח עצמו.

אתה יכול לשאול כל רב אחר, ואולי תקבל ממנו תשובה אחרת. אנו כאן באתר כמובן רק נותנים שירות לפונים. כל אדם יכול להחליט בעצמו אם לקבל את התשובות או לא.