ברכות הנהנין במי ששותה ביום כיפור לשיעורים

שבוע טוב!! אחרי התייעצות עם הרופאה, והתייעצות עמכם לגביי הריון בסיכון אחרי 2 הפלות. ברצוני לדעת ביו״כ כשאעשה 40 מל של מיץ ענבים כל 10 דק, האם אצטרך לברך עליו? עלי לציין שאין לי רצון להנות מהמשקה, מה הדין לספרדיה?

תשובה:

שלום רב

ראשית, אל תשתי 40 סמ"ק אלא 35, כך לא נכנסת לגבול האסור. כמו כן עדיף מיץ ענבים טבעי המזין את הגוף, וכן להתחיל מוקדם, על הבוקר.

לגבי הברכה, אין ספק שמברכים ברכה ראשונה [ברכה אחרונה אין לברך כי זה פחות מהשיעור], אלא שהפוסקים דנו האם בכל פעם ששותים מברכים או רק בפעם הראשונה. להלכה, יש לברך רק בפעם הראשונה, כיון שאת לא מסיחה דעתך מלשתות עוד, אלא שאם ישנת באמצע או יצאת מהבית [דבר שמאוד לא מומלץ במצבך!!! עליך לשכב במקום ממוזג כל היום ולא ללכת לבית הכנסת כלל!!!], יש לשוב ולברך מחמת היסח הדעת או שינוי מקום.