לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מותר להרכיב פאזל בשבת

אפשר בשבת ויום טוב להרכיב פאזל?

תשובה:

שלום רב

על כל הרכבה של קלפים היוצרים יחד ציור שלם נחלקו הדעות אם מותר לעשות זאת בשבת, אולם פאזל חמור יותר, כיון שהחתיכות נאחזות זו בזו, ולכל הדעות יש להחמיר.

מקורות:

לגבי קירוב שני חלקי דף קרוע כדי ליצור יחד כתב אחד או ציור אחד, כתב בשמירת שבת כהלכתה פרק כח סעי' ג להקל על פי תשובת הרמ"א סי' קיט. אולם באגרות משה יו"ד ח"ב סי' עה כתב שאף הרמ"א התיר רק בנדונו שהיה ציור על חודי דפי הספר שבסגירתו נוצר ציור שלם, שכיון שהספר מיועד לפתיחה וסגירה תמיד אין כאן מלאכה, משא"כ כאן ששני חלקי הדף אינם מחוברים כלל.

אולם כאשר החלקים נאחזים זה בזה כתב בשמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' כג שלכל הדעות יש לאסור, ומקור הדברים במגן אברהם בסי' שמח ס"ק י, והרבה יש להאריך בענין זה.