אירוח במטבח לא כשר / ברכה על הסימנים של ראש השנה באמצע הסעודה

שלום וברכה כבוד הרב ושניכתב וניחתם לחיים מאושרים מעושרים מלאי מצוות אמונה בריאות ביטחון וכל טוב לנו למשפחתינו ולכל עם ישראל היקר.

האם מותר לי לאכול בשר שתובל בכלי פלסטיק שאינני יודע אם השתמשו בו אי פעם לחלב וגם לבשר. ונניח שרק לבשר אך הוא לא עבר טבילה, האם מותר?
והאם מותר לי לאכול בשר שבושל בתנור שלא עבר הגעלה?
ולאחר שמברכים על הלחם בערב ראש השנה, על אילו סימנים צריך לברך ברכה ראשונה ואחרונה בתוך הסעודה?

תודה רבה כבוד הרב, חג שמח ושנה מתוקה.

תשובה:

שלום רב

בשר שתובל בכלי לא כשר בעודו קר אין בכך בעיה, אם מניחים אותו בכלי כשהוא חם, אם השתמשו בכלי לחלב חם ב24 שעות האחרונות זו בעיה, אבל כשאתה לא יודע בפשטות ניתן להניח שלא השתמשו בו לחלבי חם ביממה האחרונה. לגבי התנור כנ"ל, אם השתמשו בו לחלבי ב24 שעות האחרונות זו בעיה, אם לא בדיעבד ניתן לאכול מה שנעשה בו. אני מבין שהאוכל עצמו כשר אחרת בכלל יש בעיה….

ברכה אחרונה לא מברכים באמצע סעודה ודי בברכת המזון, ברכה ראשונה יש לברך על הרימון או התמר בורא פרי העץ [עדיפות לתמר אם יש לך], על הסימנים שברכתם אדמה יש בעיה לברך באמצע סעודה, אם יש לך בננה או שאר פרי אדמה שמברכים עליו באמצע סעודה עדיף, אם ל, ניתן לברך על הקרא.

שנה טובה ומבורכת.