הדרך הראויה להתפלל / מוקצה בשבת

שלום וברכה כבוד הרב, ושניכתב וניחתם לחיים מאושרים, מלאי אושר עושר מצוות אמונה שמחה ביטחון בריאות וכל טוב לנו ולכל משפחתינו ועם ישראל

יש לי הרבה רוק, וקשה לי לשמור על קצב תפילה אחיד עם הציבור

האם התפילה מתקבלת פחות אם מפשלים במילה, בולעים מילים
ונגיד שבולעים מילים, אז אפשר לחזור על המילה?

בבית כנסת, מה עושים לגבי סיום התפילה, כריעה לאחור ולצדדים, גם עושים זאת בבית כנסת?

אני קצת לחוץ מלסיים אחרון בתפילה בציבור, כך שזה לפעמים פוגע ברמת הריכוז שלי (וגם גורם לי לרצות להתפלל ביחיד)
ואני בטח לא קורא באיטיות כפי שהייתי רוצה לכוון ולהתרכז בבית הכנסת
יש לך הצעה בשבילי, גם לתפילות ראש השנה ויום הכיפורים.

לגבי סליחות אשכנזים, מתי עושים את זה, כל לילה מהיום עד ראש השנה, או שזה בשחרית, ואם כן מתי בדיוק?
האם תיקון חצות חשוב יותר מסליחות, אז אולי אפשר לוותר על סליחות ובמקום זה, לעשות תיקון חצות?

יש לכבוד הרב סידור מומלץ עם כוונות/הסברים על התפילה לאשכנזים?

האם אפשר לקחת נייר, או נייר מנויילן (שמודפסים עליו כל מיני דברים, גם תפילה, אולי מעט בדיחות לראש השנה) או שזה מוקצה?

דרך אגב, מה נחשב חילול שבת חס ושלום
כי בטעות הזזתי מוקצה כנראה, לצערי
הזזתי מכסה של סיר, או כלי כלשהו שאני לא משתמש בו בשבת (מכיוון שהוא לא מאלו שעברו הגאלה)
א', האם זה מוקצה בכלל?
ב', אם יש משהו שמפריע לי לשבת, או שיש לי דברים שמפריעים על השולחן
האם אפשר להזיז אותם, או שאם יש שם דברי מוקצה אז בוודאי שאסור
ג', אך מנקים שולחן בשבת, אני יכול עם הידיים לגרור ליכלוך/פירורים ולזרוק? או עם מטלית
והאם אפשר לספוג עם מטלית נוזלים?
השאלה זהה גם לדברים שנופלים על הרצפה…

דרך אגב, נגיד שחס ושלום אני בנידוי עקב נדר
אז הבנתי שהתפילות לא מתקבלות
אולי הם מתקבלות באיחור לאחר 40 יום?
ובכל מקרה, מה לגבי המצוות, זה נחשב בנידוי?
זהו זה לעכשיו

תודה רבה כבוד הרב, שבוע טוב ובעזרת השם תזכה להרבה ברכה

תשובה:

שלום רב

מחמת ריבוי השאלות נענה בקצרה:

1. אינני מבין מה הבעיה בלסיים אחרון? מישהו רודף אחריך? כך את הזמן שלך אתה לא חייב דין וחשבון לשום אדם ולא מפריע במעשיך לאף אחד, ואני משוכנע שזה גם לא מעניין אף אחד כמה זמן אתה מתפלל, זה לא יאומן כמה כל אדם מרוכז בעצמו ולא מתעניין כהוא זה מה אתה עושה ולמה… לגבי שאלתך אם בולעים חלק מהמילים אם יוצאים ידי חובה, אם אמרת את עיקר הברכה ואת תחילתה וסופה יצאת ידי חובה. מותר לחזור על מילה כדי לאומרה כיאות. רק בלי לחץ חביבי…

2. ברור שגם בבית הכנסת פוסעים וכורעים.

3. סליחות ניתן לומר או בלילה לאחר חצות או להשכים מעט בבוקר יותר מהזמן הרגיל ולאומרם לפני התפילה. יש לברך ברכות התורה קודם לכן. אין כל טעם להחליף סליחות בתיקון חצות. בכל תקופה שבנה יש להתמקד בנושא היחודי לה, ועתה הוא הזמן לבקשת סליחות ולאו דוקא להתאבל על החורבן אף שכמובן זה דבר מתאים כל יום בשנה כמבואר בשו"ע.

4. בחנויות הספרים בריכוזים החרדיים יש המון סידורים מפורשים, קח לך את הזמן לבדוק למה אתה הכי מתחבר.

5. נייר שמודפסים עליו דברים הראוי לשימוש אינו מוקצה.

6. הזזת מוקצה אסורה בשבת. ספציפית לגבי סיר הנחשב כלי שמלאכתו לאיסור, מותר להזיז מהמקום כשהוא מפריע [בשונה מאבן או חתיכת עץ שאסור].

7. ניתן לנקות את השולחן איך שאתה רוצה רק לא במטלית לחה משום איסור סחיטה.

8. ראשית אתה לא בנידוי ברוך ה', והתפילות תמיד מתקבלות.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שוב אני כבוד הרב, ערב טוב
    מטלית בשבת, האם זה כלי שמלאכתו לאיסור? או רק כאשר ספוג במים?
    כי בשבת לפעמים יש מטלית יבשה/רטובה על הידית של הברז ואני בקונפליקט האם מותר לי להזיז משם את המטלית ולפתוח את הברז.

    תודה רבה כבוד הרב!