אדם שיוצא לעבודתו מוקדם בבוקר מתי יתפלל?

שלום כבוד הרב.
התחלתי לאחרונה עבודה חדשה שאני אמור להתייצב בה כבר בשעה 6 בבוקר.
שאלתי היא מה לעשות בנגוע לתפילין, קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה?

מתי הכי מוקדם שאוכל להניח תפילין?
האם אפשר להניח תפילין ואחרי כמה שעות להתפלל שמונה עשרה?

חשוב לציין שאני יוצא מהבית ב5:45.

אשמח לתשובה שגם תתן לי זמנים לפיהם אוכל לפעול בעניין.

תודה מראש ושנה טובה.

תשובה:

שלום רב

להניח תפילין לפני שאתה יוצא מהבית זה לא מעשי, כיון שזמן הנחת תפילין היום הוא ב5:38. מה שחשוב לדעת שסוף זמן קריאת שמע נכון להיום הוא ב9:30 [הזמן מאוחר ביותר], וסןף זמן תפילה ב10:30. לכתחילה יש לסמוך גאולה לתפילה, לכן הטוב ביותר אם תוכל לייחד לך איזו חצי שעה לתפילה באופן שקריאת שמע תהיה לפני הזמן הנקוב ושמונה עשרה מיד לאחריה, נדמה לי שמותר לך לקחת הפסקה בעבודה לצרכי תפילה על פי חוק.

בכל מקרה אין לאחר את הזמנים הנ"ל. כמובן שכל יום צריך להתעדכן על ידי הלוח בזמנים המדוייקים.

בהצלחה רבה