קבורה בחג

שלום רב.
יישר כוחכם על האתר.
חמי הוא חולה סופני שוכב בביתו במצב קשה. אנו רוצים להיות מוכנים הלכתית למקרה שחלילה ילך לבית עולמו בחג. יש גוי בבית שאפשר להשתמש בו לכל מיני צרכים. האם כמו בשבת רגילה לשמור אותו בבית ולקרר המקום על ידי אמירה לגוי? או אולי, האם לפנות לקירור על ידי גוי? האם צריך שמירה בכל מהלך החג עד צאת החג?

תשובה:

שלום רב

בשונה משבת, ביום טוב קוברים מתים. ביום הראשון על ידי גוי וביום השני על ידי יהודים. לכן בכל מקרה של פטירה חלילה יש לפנות מידית לרב המקום שיפנה אתכם לחברא קדישא המטפלת בענין.

בשורות טובות, ושיהיה תמיד רק שמחות.