שימוש בתרסיס מינוקסי למניעות התקרחות ביום כיפור

האם ביום כיפור מותר לרסס על הקרקפת תרסיס למניעת התקרחות? יש להשתמש בתרסיס זה פעמיים ביום.

תשובה:

שלום וברכה

נראה שכיון שהתרסיס מיועד להזין את העור ואת שורשי השיער הוא בכלל סיכה שאסורה ביום הכיפורים. תוכל להשתמש מיד לפני כניסת החג ומיד לאחר צאתו.

מקורות:

בשבת ובמועד בכל השנה יש להקל ואין לאסור משום רפואה בשבת, ובלבד שאתה רק מתיז את החומר בלא לעסות את הקרקפת, כפי שכתבנו בהרחבה כאן.