תנאי בראש השנה לביטול הנדרים במשך השנה, האם מועיל?

שלום רב יש לי שאלה חשוב האם אדם שעשה תנאי בראש השנה לגבי הנדרים שהם לא יחלו והוא עשה במהלך השנה הרבה נדרים האם הוא צריך לעשות להם התרה או שאין צורך .? והאם לצאת מחשש הוא יכול לעשות להם התרה ואין בכך כלום .?
ואם הוא עושה התרת נדרים לאותם הנדרים האלה שהוא עשה אבל בעיקרון הם לא חלים כי הוא הצהיר מראש השנה כבר שהנדרים שהוא יעשה לא יחולו האם בכך שהוא עושה את ההתרה הנדרים חלים כי הוא רוצה לעשות התרה .? מה הדין פה .?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אם בשעה שנדר לא זכר שעשה כזה תנאי בתחילת השנה שהוא מבטל נדריו – הנדרים בטלים, אולם אם זכר זאת בשעה שנדר – נדריו קיימים. בכל מקרה יש להחמיר ולעשות התרה. אין כל נזק מעשיית ההתרה זה לא גורם להם לחול.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.