מיופה כח של שני שותפים שחתם פעם אחת בלבד

זוג שותפים מינו מיופה כח שיקנה עבורם דירה (שתירשם בטאבו ע"ש שניהם).
בחתימת החוזה מיופה הכח חתם רק פעם אחת, כעת השותפים מעוניינים לבטל את העיסקה בטענה שאין לחוזה תוקף כיוון שמיופה הכח חתם רק עבור אחד מהם, והיה עליו לחתום פעמיים, לכן כשחסירה חתימת אחד השותפים החוזה בטל.
האם יש צדק בטענתם?

תשובה:

שלום רב,

החתימה על החוזה היא לראיה בלבד ואינו מעכב את התוקף החוקי או ההלכתי של החוזה. מה שקובע בפועל הן העובדות וכוונות הצדדים. פרטים אלו צריכים להתברר בבית דין.