הזמנה לברית האם מחייבת להשתתף באירוע?

שלום, יש לי אח שהוא עכשיו בעל ברית והוא התקשר אלי ואמר לי שהוא מחייב אותי לבא לברית של בנו, העניין הוא שמאד קשה לי לבא מסיבות שונות (יש לו מניין בלעדי,)
השאלה שלי היא האם אני חייב לבא או שיש דרך שלא אצטרך להגיע לברית למרות החיוב להגיע לברית כשבעל הברית מזמין לברית .
יישר כוח

תשובה:

שלום רב

בנוגע לעצם החיוב לבוא לשמחות יש צדדים להקל, כפי שתוכל לראות כאן. ככלל הייתי עושה כל מאמץ להגיע לשמחת ברית של אח.