מה זה עירוב תבשילין?

מה זה עירוב תבשילים? ומה עושים אם העירוב? ואיזה מאכלים אפשר לקיים את מצוות עירוב תבשילים?

תשובה:

שלום רב

חכמים אסרו לבשל בראש השנה עבור השבת הסמוכה לה, וכן בשאר יום טוב הסמוך לשבת, אלא אם כן כבר התחיל להכין את מאכלי השבת לפני כניסת החג. עירוב תבשילין הוא בעצם שמייחדים מאכל מסויים בערב יום טוב לצורך השבת ובכך מאפשרים לעצמנו להכין ביום טוב עצמו את שאר צרכי השבת.

על פרטי מצוה זו ואופן קיומה כתבנו בהרחבה רבה כאן.