כפרה על עבירה דרבנן שנעשתה בשוגג

שלום לכבוד הרב. האם אדם שטעה אכל בשעה 15:00 עוף ולאחר שלש וחצי שעות אכל חלבי בטעות.. ולאחר מעשה הסתכל בשעון וראה שלא עברו שש שעות האם בדיעבד זה לא נחשב שעבר על עבירה ? תודה.

תשובה:

שלום רב

יש שסוברים שעל עבירה דרבנן שנעשית בשוגג לא צריך כפרה, ואף ההמתנה בין בשר לחלב אינה אלא מדברי חכמים. אולם יש שחולקים, אולם אם תקבל עצמך להשמר יותר מכאן ולהבא ותתחרט על המעשה ודאי תתקבל תשובתך.

מקורות:

בנתיבות המשפט סי' רלד ס"ק שכתב שעבירה בדברנן בשוגג אינה צריכה כפרה , אבל יש חולקים עליו, ואכן ראוי לעשות תשובה גם אם זה עבירה מדרבנן.