חימום במיקרוגל בכלים שאינם כשרים

בס״ד

שלום רב לרבנים היקרים!
אני חוזר בתשובה נשוי כבר לא גר אצל ההורים, בעת ביקור אצל הוריי, אמי חיממה במיקרוגל מאכל פרווה בצלחת חלבית עם כיסוי, שלטענת אמי משמש למאכלים בשריים, אבל אני חושש שהיא לא מקפידה בזה, וכמו כן היא טוענת שמחממים במיקרו מאכלים בשריים, אבל כרן אני גם חושש שאין הקפדה. לסיכום, מאכל פרווה, צלחת חלבית, כיסוי בספק ומיקרו בספק. אני לא אכלתי מהמאכל, אבל אני רוצה לדעת בכל זאת מה דינו.
תודה ענקית מראש
איתי

תשובה:

שלום רב

אין לאכול ממאכל זה. השימוש במיקרוגל מטבע הדברים הוא בחם, וכאשר יש עירבוביה בכלים הם מבליעים אחד בשני, כמו כן המיקרוגל עצמו אינו נקי די הצורך ויש כאן חשש אמיתי של בשר וחלב.