האם מי גשמים או מי טבילה בשערותיו יש בהם חשש הוצאה לרשות הרבים?

שלום. בן אדם שטף את הראש וזקן במים בשבת ויצא כך לרה"ר. האם יש חילול בזה שהוא נושא את המים שבתוך השערות? תודה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין יש לחשוש בזה כמבואר במשנה ברורה בסי' שכו סעיף ז, ואין אומרים שהמים בטלים לאדם ואינם נחשבים לכלום, אולם אם מדובר ממש בטיפות מועטות אין לחוש, שאם לא כן היה אסור בכלל ללכת בגשם משום מעביר ד' אמות ברשות הרבים… אולם ידוע שמרן הסטיפלר החמיר בזה על עצמו, שלא יצא מהמקוה עד שזקנו התייבש ממי הטבילה לגמרי.