עוזרת גויה שנגעה במיץ ענבים שלא ידוע אם הוא מבושל או מפוסטר

יש לנו עובדת נקיון שאינה יהודיה.
היא ניקתה השבוע את המקרר, וראינו שיש לנו בקבוק מיץ ענבים שפתחנו כבר שעומד במקרר (עם פקק רגיל)
השאלה היא אם המיץ ענבים נאסר מדין יין נסך.
מיץ הענבים הוא כנראה מיובא מחו"ל של חברת קדם ולא מצויין עליו אם הוא מפוסטר או מבושל.
תודה

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל מיץ ענבים הוא מפוסטר ולא מבושל, וממילא נחלקו בו הדעות אם הוא נעשה יין נסך, והמנהג בזה להחמיר כשאין הפסד גדול.

מקורות:

אם המיץ ענבים הוא מבושל, בודאי אין בזה דין יין נסך. ואם הוא מפוסטר יש בזה מחלוקת בפוסקים. בשו"ת יביע אומר ח"ח יו"ד סי' טו, ושו"ת מנחת יצחק ח"ז סי' סא, ואגרות משה (ח"ג סי' לא) פסקו שמפוסטר הוא כדין מבושל. ואילו דעת הגרש"ז אוירבך במנחת שלמה ח"א סי' כה, שיש להחמיר בו במגע גוי. וכן דעת הגרי"ש אלישיב (קובץ תשובות ח"א סי' עה), וכמדומה שכן מנהג העולם, שהרי כמעט ולא מצוי היום יינות שאינם מפוסטרים ואעפ"כ נהגו להחמיר בזה. במידת האפשר.