נוסח שטר פרוזבול של בעל ה"חקרי לב"

שלום רב.
האם אפשר לקבל שטר פרוזבול למנהג הספרדים.
תודה רבה.

תשובה:

חשוב לציין, כי להלכה נפסק כדעת רוב הראשונים שהשמיטה משמטת רק בסופה, כלומר, בסוף השנה הבאה.

לרשותך נוסח שטר הפרוזבול של הגאון ר' רפאל יוסף חזן בעל החקרי לב:

בפנינו עדים החתומים מטה בא לפנינו____________ ואמר לנו קנו ממני קנין גמור ושלם במנא דכשר למקניה ביה, איך אני מזכה על ידכם קרקע כל שהוא מן הקרקע שיש לי, לכל אחד מבעלי חובות שחייבים לי שאין להם קרקע לכתוב עליו פרוזבול וקנינו קנין גמור ושלם במדל"ב מיד הנזכר לעיל.
ובכן אמר לנו הוו עלי סהדי שאני מוסר כל חוב שיש לי לבי"ד הצדק אשר פה עיר_________
___________דיין
שאגבנו כל זמן שארצה.
ועל דבר אמת חתמנו שמותינו פה עיר__________
אלול שנת_________ והכח שריר וקיים
__________עד

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד יום רביעי כ"ב אטלולתשע"ד לפ"ק.

    ברכה ושלום.
    א. האם הקמתם בי"ד ללצורך פרוזבול למי שרוצה לעשות בערב שביעית,
    [ יש בי"ד של מוסדות בית המדרש אלון מורה , שפרסמו כעת באתר שלהם בי"ד ונוסח שטר פרוזבול , להרכב ביה"ד שלהם ]. כי נראה לי שהמוסר חובותיו לביה"ד , צריך מסתמא שבית הדין הקימו הרכב דיינים לצורך זה וכמו שמופיע בשטרי פרובול המצויים שכתוב בנוסח השטר את שמות הדיינים , שמוסרים להם את החובות ,( נסתפקתי בזה , שאולי יכול למסור חובותיו לכל בי"ד שרוצה , אפילו שהם לא הקימו הרכב לצורך פרוזבול ) .
    ב. בנוסח שהבאתם שכתוב קנין קרקע, ראו בספר חזון עובדיה ,פרוזבול, עמוד , ס"ג-ס"ד. שא"צ בזה כיוןשאין לך אדם שאיןלו קרקע בשכירות או בהשאלה .
    שנה – טובה .