זהירות בנדרים ושבועות

לכבוד הרב שליט"א שלום. אדם שנדר על משחק מחשב שלא לשחק בו עוד מחמאת שזה גורם לו לבזבוז הזמן. אע"פ שבו זמנית הוא שומע שיעורי תורה. ועכשיו יש לו הרבה זמן והוא רוצה מעט לשחק באותו המשחק מחשב האם צריך התרת נדרים על דבר כזה ? תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם עשית נדר כזה, בודאי צריך התרת נדרים. על כל דבר שאדם נודר צריך התרת נדרים. אבל ככלל, מאד מאד רצוי להתרחק מאד משבועות ונדרים. חס וחלילה אדם עלול להכשל בהם וזה איסור דאורייתא!!