קביעות עיתים לתורה

יש לי קביעות של כמה ספרים ב"ה שאני לומד כל יום. יש ימים שאני לא מספיק ללמוד את כל מה שתיכננתי/לא מספיק ללמוד בכלל. האם מותר לי רק בכדי לשמור על הקביעות לזכור כמה משפטים מכל ספר בעל פה, וביום שלא יוצא לי ללמוד כסדר לומר את אותם משפטים וזה יחשב לי כאילו למדתי את הקביעות שלי לאותו יום?כלומר, כאילו למדתי וקבעתי עיתים לתורה והמשכתי בסדר שלי הרגיל למרות שלא למדתי את אותה הכמות של הלימודים שאני לומד כל יום?

תשובה:

שלום רב

ראשית, אין לקבוע קביעויות כאלו בנדר ממש אלא רק בלי נדר.

שנית עיקר התועלת בקביעות זו היא בעצם קיומה, באופן זה שהזכרת לא נראה שתפיק תועלת מרובה מהלימוד… הטוב ביותר לעשות כל מאמץ לעמוד בקביעויות בצורה רצינית ומסודרת, וכך לזכות להתקדם ולהתפתח בלימוד התורה.

בהצלחה רבה!