אזכרה בהושענה רבה

שאלה:
אבא נפטר ב כ”א בתשרי ונקבר ב כ”ג בתשרי לפני שנתיים, מתי עלינו לקיים אזכרה ומתי לעלות לבית העלמין ? תודה

תשובה:

שלום רב,

אכן יש הבדל בין תאריך הפטירה לתאריך הקבורה. אולם רק בשנה הראשונה יש דיון לפי מה הולכים (פטירה או קבורה) ראה כאן. כלומר, ברור כי מהשנה ואילך יום השנה הוא כ"א תשרי. אלא שתאריך זה יוצא בחול המועד סוכות (הושענה רבה – ערב שמחת תורה), לכן יש לדחות את העליה לקבר לאחר החג – יום כ"ג תשרי (17.10.14). שים לב, זה יוצא ביום שישי. ואם כך יש לעלות לקבר עד חצות היום.