גילוח עד העצם שליד האוזן

אני בחור בעל שיער מטולטל, ואני מתכונן עוד מעט להוריד את הפאות שלי מחמת שהם מציקות לי (משום שהם מטלטלות כאמור).
רציתי לשאול, האם אני יכול גם לגלח את הפת (דהיינו אחר הפיצול של השיער לכיוון שלפני האוזן), עד סוף העצם, או שחייב עד סוף האוזן. ואי מותר / אסור, כמה ס"מ לפחות צריך להישאר (ואם מותר, האם מותר להשאיר רק עם שורשי הפת או דצריך להשאיר יותר).
יש לציין שהדבר גורם לי צער רב, הן בפאות והן ב'פתים'. ואנא לא עבידנא הכי אלא כדי להוריד דבר כיעור ולא לשם יופי חלילה (אע"פ שמצד הדין נראה שאין זה צד להתיר), עכ"פ אשמח לתשובתכם הנעלה.
יישכ"ג ושב"ש.

תשובה:

שלום רב,

אפשר לגלח עד העצם. מעבר לעצם אסור לגלח, גם אם זה מצער אותך, ואין זה כל קשר עם המטרה היא לשם יופי או שלא לשם יופי. איסור בל תקיף, אינו נודע לנושא זה. אורך השערות צריך להיות כזה שניתן לכוף שערה לראשה ולא די בכך שאתה משאיר את שורשי השיער.

שבת שלום