שומר שנעדר מהעבודה בגלל צורך להתפלל

שלום,
אני עובד בתור שומר והרגשתי צורך להתפלל תפילה אישית לכן ביקשתי משומר אחר שיחליף אותי ואמרתי לו שאני הולך להביא אוכל ואז הלכתי להתפלל את התפילה אישית שלי וחזרתי אחר כארבעים דקות עם אוכל. והמעסיק לא יודע מזה. האם יש פה בעיה?

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את השאלה. האם הבעיה עם המעסיק? הרי הבאת שומר אחר?
הבעיה יכולה להיות אולי עם השומר המחליף שאמרת לו שאתה הולך להביא אוכל. אבל, למעשה, לא נראה לי כל כך בעיה. לא איסור שקר, שהרי בפועל הבאת אוכל. ולא איסור גניבת דעת, כיון שהצורך להתפלל יכול להיות צורך שאינו פחות חשוב לאדם מאשר הצורך לאכול, ואם השומר המחליף יבין צורך זה, הוא אינו אמור להקפיד על כך.