מצא שטרות כסף מקופלים ללא סיכה

מצאתי מספר בודד של שטרות של כסף מקופלים ביחד. ללא סיכה או גומיה. נמצא ליד מקום העבודה, במקום שבו נוהגים לשבת עובדים (על גרם מדרגות). האם צריך להכריז באופן יזום? ואיך להכריז?
או לחכות שיפנה למנהלת התפעול אצלנו שבד"כ מודיעה על השבות אבידה?
איך לנהוג?

תשובה:

שלום רב,

אם השטרות מקופלים לשנים, אתה רשאי לקחת את הכסף לעצמך, כיון שהם עלולים להיפרד. אבל אם מדובר בשלושה שטרות – לפחות – שהם מקופלים לארבעה, נראה לי שצריך להכריז ולתלות מודעה במקום בולט בסמוך לאותו גרם מדרגות. תוכן המודעה תהיה שמצאת שטרות כסף. תחזיר את הכסף למי שיידע לומר כמה שטרות וסכום הכסף שהיה.

מקורות:

עיין נתיבות חידושים סי' סה ס"ק כב.