הנחת תפילין לפני הזמן כדי לעבור לפני התיבה

שלום רב

זמן התפילה בבוקר מתחיל לפני זמן משיכיר.
א. איך עלי להתנהג עם עטיפת טלית , הנחת תפילין, ברכות השחר וכ"ו
ב. אני בשנת אבלות על אמי ז"ל ובמנין המוקדם אני ש"ץ .
ולכן לא אוכל לעכב את המתפללים באמצע התפילה.

ג. האם עדיף להתפלל מאוחר ולא לעבור לפני התיבה מאשר כך. מאוחר בסביבות שעה עשר או תשע?

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

להניח תפילין לפני הזמן שמותר לעשות זאת זה לא אופציה, גם אם תצטרך להתפלל ביחידות או שלא להתפלל לפני התיבה. לגבי תפילה מאוחר, יש לשים לב שלא להפסיד חלילה זמן קריאת שמע ותפילה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרים שהזכרת מדובר ממש באונס, כשיש קור של ממש בחוץ [מדובר באירופה בימי טבת הקרים בעגלת עץ שאינה מחוממת כמו הרכבים בזמנינו…]. או באופן של שיירא עוברת שאינו יכול כלל להתפלל אחר כך.