האם יש איסור הוצאת זרע רק ע"י הירהור?

האם יש איסור של הוצאת זרע לבטלה אם יוצא מהגוף ללא שום מגע בגוף וחיכוך?

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאסור. אבל זה איסור קל יותר מהוציא זרע בצורה רגילה.

מקורות:

ראה ביבמות עו,א אדם שיש לו נקב בגיד ואין ידוע אם נקב זה פוסל אותו או לא. וניתן לבדוק את זה ע"י הוצאת זרע, אם יוצא מאותו נקב (אז הוא פסול) ושואלת הגמרא, איך ניתן לבדוק את זה. עונ הגמ' בתחילה ע"י ששמים לחם וכו'. אח"כ אומרת הגמ' אפשרות נוספת, ע"י שמעבירים לפניו בגדי צבעונים של אישה ועי"ז הוא מהרהר ויוצא. דוחה הגמ' אטו כו"ע ברזילי הגלעדי שהיה שטוף בזימה? אבל עכ"פ מבואר שם כי במקום הצורך ניתן להוציא זרע בגרמא. [ואם אין אפשרות בגרמא אם מותר להוציא זרע בידים לצוך פריה ורביה, יש בזה מחלוקת, ראה כאן שהרחבתי בזה הרבה.

וברור, כי ע"י גרמא זה הותר רק לצורך כפי שנראה בבירור שם בסוגיא, וראה גם ביש"ש שם דין טו, וכן בשו"ת אגרות משה (אבה"ע א' סי' ע', ח"ב סי' יח, ח"ג סי' יד). וראה עוד במאמר הנ"ל בהחבה.