לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חשש קידושין בלי שאמרו הרי את מקודשת לי

כבוד הרב שלום,
חבר שלי נתן לי טבעת במתנה כשהיינו 3 חודשים ביחד. מובן שלא התכוון לקדש אותי (וגם אני לא התכוונתי להתקדש), ולא אמר "הרי את מקודשת לי" או כל דבר אחר. הטבעת מסמלת מתנה ותו לא.
רציתי לשאול, ליתר ביטחון, האם הדבר בעייתי מבחינה הלכתית.
תודה מראש על התשובה.

תשובה:

שבוע טוב.

אין לך כל חשש. במקרה שלא אמר הרי את מקודשת לי, אין חשש. אלא אם כן שניהם מודים שזה ניתן לשם קידושין. וגם זה רק לדעת המהר"ם מרוטנבורג כפי שהביא הרמ"א בסי' כז. ורבים חולקים עליו שאין מה לחשוש בזה. ובכל אופן, במקרה זה שני הצדדים לא התכוונו לקידושין לכן אין כל חשש.