מה צריך לכסות ברגליים? האם חייבים ללבוש גרביים?

בס״ד , שלום לרב , אני יודע ברכות כד. נאמר אזורים בגוף שנחשבים ערווה, השאלה היא לגבי עקב או קרסול האם יש חיוב על האשה לכסות את עצם העקב , את אצבעות הרגלים ? ועוד האם זה הלכה מוסכמת לבני ספרד ובני אשכנז?

תשובה:

תחתית הרגל לכל הדעות אינה בכלל ערווה, המחלוקת היא מהברך ועד כפות הרגלים, אולם משום צניעות חייבים לכסות בגרביים מחוץ לבית, והוא בכלל דת יהודית.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא הבנתי!!
    הרב אומר שמותר כי זה לא ערווה .
    ואז בסוף אומר משום צניעות ..כדי שתכסה…
    אז זה צנוע או לא ??על פי ההחכה.. מחוץ לבית ??!!
    אשמח לתשובה

  2. יש שני נושאים, דין ערווה שאוסר לומר בפני זה דברי קדושה, וחובת צניעות שתלויה במנהג בנות ישראל הקדושות וזה נקרא דת יהודית שהיא חובה גמורה.