לתרומות לחץ כאן

שימוש בכלי פיירקס לאפיית חלבי ובשרי

האם מותר להשתמש בתבנית זכוכית שנאפה בה מאכל חלבי לאפיית מאכל בשרי?

תשובה:

שלום רב,

לדעת האשכנזים לא ניתן לאפות בו מאכל בשרי. ולדעת הספרדים מותר, (אולם דעת הבן איש חי שאסור).

אבל יש לשים לב, הנידון הוא בכלי זכוכית בלבד. כלומר כלי שיש בו רק זכוכית. אולם אני מניח שכוונתך כאן לכלי פיירקס בזה ראוי להחמיר ולהגעיל אותו ג' פעמים לפני כן. אבל ברור שיש לדאוג שזה יהיה נקי לגמרי – מבריק.

מקורות:

ראה שו"ת אור לציון (ח"ג עמוד קכו) שכתב: "ואף כלי זכוכית ששימושם בכלי ראשון על האש כגון כלי פיירקס ודורלקס שעמידים בפני אש מותרים לדעת מרן ללא שום הכשר וכן מבואר בפרמ"ג שם משב"ז ס"ק ל' ואף שיש שרצו לאוסרם בלא הכשר שחששו שיש בהם תערובת מתכת ומשום כך עמידים בפני האש כבר התברר על ידי מומחים שאין כלים אלו שונים משאר כלי זכוכית וכח עמידתם בפני אש הוא משום שעברו תהליך סינון וזיכוך גדול יותר שהשפיע שלא יפקעו בחום האש ומה גם שנראה שאף אם קיימת תערובת כלשהי של מתכת בכלים אלו אין לנו לאוסרם". ואח"כ כתב שראוי להגעיל אותם ג' פעמים לפני כן. (הנידון שם הוא פיירקס שהשתמשו בו לחמץ, אם ניתן להשתמש בו בפסח).

אמנם רבי מרדכי אליה זצ"ל החמיר בכלים אלו כמו כלי מתכת לחייב הגעלה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל