ניפוי קמח מסוגים שונים

שלום,

אני מבקשת לקבל הדרכה בנוגע לניפוי קמחים מסוגים שונים –

קמח רגיל – האם חייב נפת משי או אפשר נפה רגילה?
קמח מלא – לא עובר בנפת משי – האם אפשר בנפה רגילה? מה עם החלקים שלא עוברים את הנפה? האם מספיקה הסתכלות בעין?

קמח טפיוקה – מאוד דק וחלק גדול ממנו מתעופף באויר בעת הניפוי – איך מנפים אותו נכון?

קמח תירס, קמח חומוס, קמח עדשים- איך מנפים?

האם יש צורך לנפות עמילן, אבקת סוכר, אבקת קקאו?

תודה.

תשובה:

שלום רב

קמח רגיל יש לנפותו בנפת משי של 75 מש כלומר 75 כפול 75 חורים באינטש מרובע.

קמח מלא מנפים בנפה רגילה של 40 מש, אם נמצאו תולעים אין להשתמש בקמח לא ניתן לנקותו. ניתן היום לרכוש קמח מלא מנופה קפוא.

קמח תירס קורנפלור בחזקת נקי ואין צורך לנפות, קמח צהוב נגוע מאוד יש לסנן היטב ולהסתכל מעט בזכוכית מגדלת. נמצא נגוע אין להשתמש. ליכלוך חום אינו מראה על נגיעות.

קמח תפו"א בחזקת נקי וא"צ לבדוק. כך גם באבקת קקאו עמילן וסוכר.

שאר הקמחים אינני מכיר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1