בדיקת שזיפים מתולעים

שזיף טרי מסוג אדום ממש, שלא ניתן לפתוח אותו ולבדוק אם מצויים בו חרקים, היות ולא ניתן להבחין משום הצבע החזק, האם מותר לאוכלו ללא בדיקה?(בד"כ בפרות אני חוצה לשתיים ורואה שאין סימן לנגיעות)

תשובה:

שלום רב

למיטב ידיעתי התולעים המצויות בשזיפים הן לבנות וניכרות היטב, אכן יש גם כאלו שהן בצבע הפרי ממש וניתן להבחין בהן רק בהתבוננות. באופן כללי, אם הפרי שלם וקשה ללא חלקים רכים מידי, אין חיוב בדיקה מעיקר הדין והמחמיר תבוא עליו הברכה.