מתי אפשר להתפלל בבוקר הכי מוקדם?

שלום לרב,

מה הוא הזמן שמותר להתפלל שחרית?

ובעקבות כך שאלה נוספת אני מתפלל בשעה 5:20 יחיד כדי להספיק ללכת לעבודה האם זה אפשרי (גם אם זה לא זמנה)? בנוסף מה כן להגיד בשעה כזאת אם אסור להתפלל.

תודה מראש,

אייל.

תשובה:

שלום רב,

זמן התפילה לכתחילה הוא מהנץ החמה כלומר להתחיל תפילת שמונה עשרה בשעה 6.14 (כמובן שזה משתנה כל יום, וצריך לבדוק בלוח השנה).

בדיעבד,לדוגמא, אם הוא חייב לצאת לדרך, אפשר להתפלל כבר מעלות השחר (מהשעה 5.00 לערך). אולם זה רק לגבי תפילת שמונה עשרה. אבל לגבי קריאת שמע, אם הוא קרא לפני זמנה לא יצא ידי חובה. זמן קריאת שמע מתחיל "משיכיר" (מהשעה 5.24).

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כתבתם בתשובה שעת עלות השחר,
    רק חשוב לציין במחילה, שזה משתנה בין חורף לקיץ, ובחורף עצמו, וכן בקיץ עצמו, לא בשעה קבועה, אלא משתנה כמעט מיום ליום, והזמנים המדויקים מופיעים בלוחות. ויש לעקוב כל יום אחר הזמן בלוח שנה.