הטיפול בגינה בשמיטה

שלום כ' הרב
בשנת השמיטה האם מותר לסדר גינה פרטית לגזום דשא וגידולי פרחים לנכש עשבים וכו'
תודה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין כל הפעולות הללו מותרות בשמיטה רק כאשר הן נעשות כדי למנוע נזק ניכר, אבל אם הן נעשות כדי לגרום לצמיחה הדבר אסור בתכלית, ויש הקלו שאם הדשא מלא לגמרי ואין תועלת בכיסוחו להשבחת גידולו, והכל נעשה לנוי בעלמא – הדבר מותר, וכם בגדר חיה שהיא מלאה לגמרי והגיזום אינו מסייע לצמיחה אלא רק לנוי. ניכוש עשבית פרא כדי למנוע חרקים למיניהם בבית, מותר רק כאשר הוא לא נעשה בסמוך ממש לגידולים כך שאינו מסייע להם.