פועלים שהזיקו לדירת השכן

מה הדין באדם ששכר קבלן לעבודה מסוימת וכתוצאה מהעבודה הוזק נכסו של שכן מי בעל הדין של השכן הקבלן או בעל הנכס שהזמין את העבודה.

תשובה:

שלום רב,

הניזוק ודאי יכול לתבוע את הקבלן או את הפועל שעשה את הזנק. לעניין אם השכן המזמין גם כן אחראי לנזק, אם מדובר בעבודה בתוך הדירה מבלי לנגוע ברכוש המשותף והמזמין לא ביקש לעשות עבודה שבהכרח גורמת נזק, אלא שהפועלים התרשלו, הוא לא אחראי. אם מדובר בעבודה ברכוש המשותף, כגון: התקנת מזגן או סורג, יש דיינים שסוברים שהשכן אחראי.

אם כל הצדדים מוכנים להגיע לבית דין, עדיף לתבוע את כולם יחד לבית דין אחד.

מקורות:

עיין כאן.