נטילת ידים לפני ברכת כהנים / קידוש במקום סעודה

שבוע טוב כבוד הרב,
ברצוני לשאול, האם לפני ברכת כוהנים אני נוטל את
הידיי'ם לסירוגין או כל יד 3 פעמים?
יש לי עוד שאלה: ביום שבת כשאני בא אחרי תפילת שחרית
לקדש, מכיוון שהשעה מוקדמת(משהו כמו 10), האם אני מקדש רגיל או
שאני יכול לקדש על היי'ן, לשתות משהו ואחר כך יותר מאוחר
לפני מנחה לעשות מוציא ולאכול?

תשובה:

שלום רב

א. לפני ברכת כהנים נוטלים פעם אחת על כל יד. הנטילה 6 פעמים אינה משום טהרה אלא כדי להסיר רוח רעה של הלילה או שאר עניני רוח רעה, ואינה שייכת בשעה זו.

ב. הקידוש חייב להיות בזמן סעודה, אולם הסעודה אינה חייבת להיות לחם דוקא, אלא אם אתה אוכל חתיכת עוגה [כזית – שתים שלוש עוגיות] זה בסדר.

בהצלחה