דאורדורנט בשבת וביום הכיפורים

שלום,
רציתי לשאול 1. האם ביום כיפור מותר לשים דאודורנט ג'ולה? אני סובלת מבעית זיעה .. האם אפשר לשים כדי למנוע ריח .. 2. כנ"ל לגביי שבת? מותר?
תודהההה

תשובה:

שלום רב

בשבת מותר להשתמש בדאורדורנט ספריי ולא במשחה, ורק על הגוף ולא על בגדים. ביום הכיפורים אסור להשתמש משום איסור סיכה.

מקורות:

עי' בארוכה בזה בשו"ת יחוה דעת (ח"ו סי' כה) ושו"ת יבי"א (ח"ו או"ח סי' לו) מפי ספרים וסופרים, ובקובץ שערי הוראה (ח"ב עמ' סד), וכן המנהג להקל בזה [בהתזה באויר או על גוף האדם] ולא חששו לדין זורה בשבת שכתב בשו"ת מנחת יצחק (ח"ו סי' כו).