קשר עם אישה גרושה

אני משתדל לקרוא תהילים כל יום על אנשים קבועים כל אחד לעניינו האם אני צריך כל יום לציין את כולם בשמותם ועניינם או שאני יכול פשוט להגיד: כל מי שציינתי בעבר?
האם יש איסור להיות בקשר עם גרושה רק בקשר ולא מעבר?
שהייתי נשוי אישתי קנתה לי טלית והתגרשנו האם יש עניין קבלי או רוחני להחליף את הטלית?

תשובה:

שלום רב,

א. אתה יכול לומר שאת התהילים שאתה קורא ביום זה וכד', הוא לרפואת פלוני וכד'. ואין צורך להזכיר בכל יום שוב.

ב. לשם מה לשמור קשר על אישה פנויה?? אדרבה, אם אתם חושבים שאתם מתאימים, קדימה.. אבל קשר ללא על תחלית ויעד, הוא מתכון לפורענות…

ג. אין שום ענין להחליף את הטלית.

שיהיה לך בהצלחה ושבת שלום