האם בעל תשובה יכול לשנות ממנהגי אבות?/ פיאות הראש והזקן

שלום לכבוד הרב שליט"א. אני בחור חוזר בתשובה ואין לי מנהג אבות "אל תטוש תורת אימך". ואני ספרדי, האם אני יכול לשנות להתפלל כנוסח אשכנז ללמוד הלכות ולנהוג את מנהגי אשכנז ? שאלה 2. מאוד קשה לי שהפיאות הראש קצת בולטות עד כמה הכי פחות מילמטרים לפי ההלכה אני יכול להסתפר (הבנתי שיש 3 דעות בגמרא וכולם להלכה) הייתי רוצה תדעה הכי מקלה בעניין כמובן שלא העבור על דבר ה'. תודה שבוע טוב ומבורך.

תשובה:

שלום רב.

א. לכתחילה גם בעל תשובה צריך לנהוג כמנהג בית אבותיו (מכיון שחייב אדם גם בכבוד אבי אביו, וגם בגלל שמנהג אבות נחשב כעין קבלה לדורות). אך אם הוא קשור לרב או קהילה שהחזירה אותו בתשובה וכדומה רשאי לנהוג במנהגיהם כיון שרואה אותם כמי שילדו אותו.

ב. ראה כאן בהרחבה בכל פרטי הענין.

מקורות:

א. כך כתב הגרש"ז אוירבך זצ"ל במכתב בכת"י שהובא בספר הליכות שלמה פרק ה' הערה ל"ז, וכעין זה כתב האור לציון חלק ב' עמוד יח.