ברכה על שקדים / ברכה על עוגת גבינה שכבות

שלום לרבנים רציתי לשאול האם על שקדים מרים יברכו עץ ועל שקדים מתוקים יברכו שהכל ? שאלה 2 מה מברכים על עוגת גבינה\קרם שמלמטה יש ביסקויט ומלמעלה והאם משנה עם יש גם מלמעלה וגם מלמטה ביסקויט? {רציתי לדעת שאתם שולחים לי מספר כדי ליראות את התשובה אפו אני מחפש עם המספר}תודה מראש

תשובה:

שלום רב

א. שקדים מרים, כשהם קטנים וראויים לאכילה ברכתם בורא פרי העץ, וכשהם גדולים לא מברכים עליהם כלום, ומתוקים [רגילים] ברכתם העץ כשהם גדולים, וכשהם קטנים ועדיין בוסר – שהכל.

ב. עוגה כזו שיש בה שני חלקים שונים, אם הם לא נאפו יחד, אלא בתחילה אופים את הבצק ואחר כך ללא אפייה מניחים עליו את הגבינה, כיון ששניהם לטעם ישלהפריד ולברך שתי ברכות, על העליון שהכל ועל הבסקויט מזונות. אך אם נאפו יחד [אפילו אם הבצק נאפה תחילה אבל אחר כך אפו את הגבינה עמו] אם יש טעם מורגש של הביסקויט מברכים מזונות על הכל, ואם מדובר ברקיק דק מאוד מברכים שהכל על הכל. בכל מקרה של ספק, ראוי להפריד מעט ביסקויט ולברך עליו מזונות, וכך לעשות גם עם הגבינה.

מקורות:

א. שו"ע סי' רב.

ב. שו"ת שבט הלוי ח"ד סי' כג.