כמה שאלות בקשר לתפילה

שלום יש. לי מספר שאלות
1.למה כתוב לנו מה להתפלל בתפילת 18? שכל אדם ידבר בשפתו
2.שמעתי שחבישת כיפה וקריאת קדיש הם לא בגדר חובה האם זה נכון
יש לי קשר לקראי מצריים מה זה אומר

תשובה:

שלום רב,

1. אכן לשיטת הרמב"ם שחובת התפילה הוא מדאורייתא, די בכך שאדם יתפלל בכל יום בשפתו. אולם גם לשיטתו, לאחר שתיקנו אנשי כנסת הגדולה (חיו בראשית ימי בית שני – לפני כ2300-2400 שנה) את נוסח התפילה, חייבים אנו להתפלל בדיוק בנוסח הזה. בנוסף, אנשי כנסת הגדולה תיקנו את הנוסח עפ"י הסוד, כך שלעולם אנו לא יכולים לדעת מה המשמעות את כל מילה בתפילה, ולכן אם לא שייך לתרגם את זה. כי ברוב הפעמים המשמעות יכולה להשתנות.

2. חבישת כיפה, אינה חובה עפ"י הדין מהתורה. אולם זה כבר מופיע בגמרא. קדיש, זה דין דרבנן. והוא חובה לומר בהתאם לצרכים. כלומר, במהלך התפילה, וכד'.

3. כבר נכתבו באתר כמה תשובות בקשר לקראי מצרים ראה כאן