תריסים שנגנבו מדירה שכורה

תריסים שנגנבו מבית שכור, האם השוכר חייב בתשלום או שזה מחובר לקרקע ולכן השוכר פטור?

תשובה:

שלום רב,

נחלקו הפוסקים אם תלוש ולבסוף חיברו דינו כתלוש או כקרקע.

בזמנינו כתוב ברוב חוזי השכירות שהשוכר מתחייב להחזיר את הדירה כמות שהוא למעט בלאי סביר, כך שהשוכר מתחייב מכוח ההסכם. לכאורה בכל שכירות ממושכת, יש לדון כן מצד לשון הדיוט.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סי' צה סעיף א ובש"ך שם סק"ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    הכרתי את המובא בס' צ"ה רציתי לדעת מה הפסק כאן. בעיקר שכאן המחובר הופך לתלוש בשעת הגניבה.

    לענ"ד ההתחייבות בהסכם מתייחסת למצב הכללי של הבית ולא למקרה גניבה.

    תודה רבה

  2. לעניין 'עומד ליבצר' הרמב"ם מחלק חילוק כזה. אבל לעניין שמירה בעודו מחובר לא נראה לי שיש נפק"מ אם בשעת הגניבה יהיה תלוש, כיון שחיוב השמירה הוא בעודו מחובר והגניבה היא תוצאה בלבד מחיוב השמירה.
    אני מבין שהתחייבות היא שהדירה תוחזר באותו מצב מבלי לחלק מה גרם לשינוי בדירה.