עד כמה צריך להמתין לכהן בברכת כהנים

אני מתפלל במנין שיש שם איזה כהן שבכל פעם שעולה לדוכן הוא מאריך הרבה בכל מילה עד שמסיימה, על כל תיבה בברכת הכהנים, לוקח לו עוד כמה שניות לאחר שכל הכהנים מסיימים לאומרה שגם הוא יסיים.

דבר זה הוא טרדא דצבורא מובהקת, זה מאד מפריע לכולם. ניסו לדבר עימו על זה כמה פעמים ולא עזר, הוא ממשיך בשלו.

השאלה, האם הש"ץ מוכרח להמתין לו בכל פעם עד שיסיים, או שלאחר ששאר הכהנים סיימו לומר את התיבה, יכול הש"ץ להקריא כבר את התיבה הבאה?

תשובה:

שלום רב

בהקראה ראוי להמתין לו, הבעיה היותר מהותית היא באמירת אמן, שכן יש לסמוך את האמן לסיום הברכה והוא בטח מבלבל את הענייה כהלכה, לכן אחת מהשתיים או שידברו איתו לסיים עם כולם או שיענו אמן על ברכת שאר הכהנים בתקווה שיסיים תוך כדי דיבור והאמן יחול גם על ברכתו.

באופן כללי אין הרבה מה לעשות, הציבור מורכב מפסיפס אנושי ססגוני ביותר ואחד הנסיונות שלנו בחיים זה לבלוע את השגעונות של כולום באורך רוח…