קיבל ספרי קודש מיורש, ומצא שם מעטפה עם כסף

שלום וברכה.
קרוב משפחתי נפטר לפני מספר שנים והשאיר אחריו ספרי קודש.
בן הנפטר ביקש מקרובת משפחה לתת\למסור את ספרי הקודש לפי דעתה\למי שתרצה.
חלק מהספרים נמסרו אליי.
התחלתי להשתמש בספרים לפני כשנתיים-ורק לפני כחודש שמתי לב שבתוך קרטון הספרים יש מעטפה לבנה סגורה ללא סימן\הכר ובתוכה כמה אלפי שקלים-ללא שום פתק\סימן בתוך המעטפה ומחוצה לה.
שאלתי היא:האם מותר להשתמש בכסף\להשיבו?למי להשיב?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שברור כי הכסף היה שייך לנפטר, עליך להשיב את הכסף ליורשו. ברור, כי הוא לא היה מודע לכך כשהוא מסר את ארגז הספרים שיש בתוכו מעטפה עם כסף, לכן זה לא שייך לך ולא לאותה קרובת משפחה, אלא לבן הנפטר – היורש, וחובה עליך מדין השבת אבידה להשיב לו את כספו, שהרי אין כאן יאוש מדעת.