ראיתי ילדה גובנת במכולת, מה עלי לעשות?

שלום כבוד הרב!
שהלכתי לסופר ראיתי ילדה קטנה באה לממתקים במשקל לוקחת חופן ובורחת אז השאלה היא האם הייתי צריכה להגיד לאיש שעומד בעמדה של הממתקים.(לאיש שאחראי על השקילה).

תשובה:

שלום רב,

בודאי שהיית חייבת לומר לו, מדין השבת אבידה. כשאדם רואה שחברו הולך לפהסיד ממון. הוא חייב לומר לו כדי להציל לו את ממונו. למרות שעי"ז הוא עלול לצעוק על הילדה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה לרבנים שליט"א,
    אבל האם אין לומר במקרה זה שיש חיוב לגשת קודם
    לילדה להסביר לה את חומרת מה שעשתה ושתחזיר את הממתקים,
    מאחר שזוהי "ישנה דרך אחרת" עליה כתב מרן החפץ חיי'ם זצוק"ל?
    בכבוד רב ותודה לכם על האתר שמחזקנו!