ביטול חופשה בתקופת 'צוק איתן' כאשר המקום נמצא בטווח הרקטות

בס"ד
שוב תודה על תשובותיכם בעבר.

סיכמנו על חופשה משפחתית בבנין של 3 קומות הכוללת את בני, בנותי, חתני, וכלותי, וב"ה יש ביניהם ילדים קטנים ותינוקות. החופשה אמורה היתה להתקיים בשבת לפני כשבועיים באזור שהיו בו התרעות לירי רקטות, בבנין יש ממ"ד אחד, לא ברור אם אפשר לכנס בו את כולם מלבד אי הנוחות של איסוף המשפחה לאור זאת החלטנו לבטל את החופשה ולהשאר כל אחד בביתו הרגיל אליו.
הודענו על הביטול במוש"ק (כשבוע קודם) שלפני השבת האמורה.
שאלותי א. האם אנו חייבים לפצות את בעלי הבית.
אם יש חיוב, מה גובה הפיצוי הנאות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם כל הסיכום היה רק בעל פה, אין צורך לפצות כלל.

גם אם שולם מקדמה, לא ברור שיש חובה לשלם את היתרה, לכל היותר יש מקום להתפשר.

מקורות:

אם סוכם בעל פה, ודאי שהשינוי גרע מתרי תרעי. עיין בשו"ע חו"מ סוף סי' רד שהרמ"א מביא שתי דעות אם מותר לחזור אם המחיר השתנה ומכריע לחומרא, ובשו"ת חתם סופר יו"ד סי' רמו מכריע להקל.

גם אם היה קנין, יש מקום לומר שדירה הנמצאת בטווח הרקטות אינה ראויה לנופש כלל, אף שהיא ראויה למגורים. אלא שיש מקום להתפשר מצד 'מכת מדינה'. עיין עלון המשפט גליון 19.

הצטרף לדיון

תגובה 1